Za korisnike
Korisničko ime

Zaporka

Registrirajte se

Newsletter
Upišite e-mail adresu:Trenutno vrijeme

Postanite suradnikKupoprodaja

Kupnja plovila, prodaja plovila, Adriatica, investicija

Bez obzira prodajete li, kupujete ili želite investirati u plovila, mi vam možemo pružiti najefikasniju uslugu. Izabravši nas – proces trgovanja plovilima će za vas biti jedan od najljepših doživljaja u vašem životu.

Ako ste već donijeli odluku o ulaganju u plovilo, možete već napraviti neke pripremne radnje. Na primjer – trebali biste razmisliti želite li kupiti kao privatna osoba ili biste radije išli na kupnju kroz osnovano poduzeće. U slučaju poduzeća biste trebali pronaći i knjigovodju, trebali biste razmisliti na koji način ćete prebaciti novac, otvoriti račun u nekoj od banaka u Adriatici i slično.

Prije nego dodjete mi ćemo pripremiti plan posjeta i razgledavanja plovila za koja ste zainteresirani. Plan vašeg posjeta možemo dogovarati putem E-maila, faxom, telefonom. Kada dodjete – uz sebe ćete imati našeg predstavnika koji će vam pomoći savjetima, te vam biti u svemu na usluzi.
Samo razgledavanje naplaćujemo € 30 po danu za plovila koja nisu udaljena više od 30 km od našeg ureda (tu je uračunata naša stručna pratnja, vozač, gorivo). Za pregledavanje plovila koja se nalaze na udaljenosti većoj od 30km od našeg ureda, naplaćujemo €100 po danu.

Ako je plovilo koje želite pogledati na otoku, te nam treba trajekt ili želite unajmiti jahtu – tada ćete platiti i te dodatne troškove (inače, jahtu možemo unajmiti po najpovoljnijim mogućim uvjetima).

Nakon uspješne kupnje plovila, ove troškove odbijamo od konačne naknade. Vaš dolazak ste dužni najaviti najmanje 3 dana unaprijed.
Proces kupoprodaje u stvarnosti ide otprilike ovako:
plovilo, brod, kupnja plovila, rabljeni brod, kupoprodaja


  1. Kada nadjete odgovarajuće plovilo koje želite kupiti, dati ćete 10% na ime kapare. Potpisati ćete predugovor, a odnosno plovilo će odmah biti povučeno sa tržišta.

    Ako nakon toga odustanete od kupnje – kapara ostaje vlasniku plovila. Ukoliko bi se on predomislio – dužan je vama isplatiti dvostruki iznos kapare.

  2. Nakon toga se sklapa ugovor o kupoprodaji. On se ovjerava kod javnog bilježnika. Možete dati i punomoć npr. nama da to uradimo za vas.

    Plovila koja mi prodajemo su sa pravnog gledišta višestruko provjerena, te ne postoji ni najmanja mogućnost da dodje do nekih komplikacija glede vlasništva.

  3. Nakon toga ste dužni uplatiti odredjene takse, naknade, osiguranja...
  4. I napokon se plovilo registrira na vaše ime.

Posrednička naknada


Po uspješnoj kupnji – za plovila do € 1.000,000 naknada je u načelu 5%. Za plovila čija je vrijednost preko € 1.000,000 u načelu je naknada 3%. Zbog specifičnosti svake kupoprodaje, može doći do odstupanja od ovih iznosa i to po dogovoru.


Adriatica, naknada, kupnja, polovni brod, rabljeni brod